Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 1 iunie 2011

Interpretare

     Interpretezi ceea ce se intampla in viata ta conform cu credintele tale fundamentale si starilor emotionale ce izvorasc din ele. Trairea unei experiente de dezamagire, de exemplu, este legata direct de vina si de sentimentul tau de imperfectiune. Cand nu-ti sunt indeplinite asteptarile, primesti, pur si simplu o corectie. Ti se  spune ca nu vezi intregul adevar al unei situatii. Ti se cere sa-ti largesti perceptiile.
    Corectia nu inseamna atac. Ea nu inseamna pedeapsa.
    Perceptia ca esti atacat sau pedepsit atunci cand lucrurile nu merg cum vrei tu este pe de-a-ntregul alimentata de vina. Fara acea vina, corectia s-ar primi cu recunostinta si perceptia s-ar largi, pentru a include noua informatie. Tot ceea ce inseamna experienta are loc doar pentru un singur scop: largirea constientei tale. Orice alt sens pe care il descoperi in experienta ta de viata este un sens pe care tu l-ai nascocit. Poate nu decizi la nivel constient ceea ce ti se va intampla, dar in mod cert interpretezi ceea ce se intampla potrivit cu credintele tale.
    Libertatea ta de baza consta in a accepta si a invata din experientele cu care esti confruntat. Poti, desigur, sa respingi experienta. Poti refuza sa inveti din ea. Dar aceasta optiune duce la suferinta. Daca inca nu stii asta,nu va dura mult pana vei afla.S-ar putea sa intrebi: ,,Pot indeparta suferinta, acceptandu-mi experientele si invatand din ele?,,
Iata o intrebare foarte buna. Nu numai ca poti indeparta suferinta, dar poti trai bucura unirii cu Dumnezeu. Caci imbratisat de experienta ta , iti primesti corectia- si gandurile tale se alinieaza Mintii Divine.
    Viata este ori rezistenta ori capitulare.
     Acestea sunt singurele obtiuni. Rezistenta duce la suferinta. Capitularea duce la beatitudine. Rezistenta este decizia de a actiona singur. Capitularea este decizia de a actiona cu Dumnezeu.
    In viata nu poti trai experienta bucuriei, opunandu-te ideilor si actiunilor altor oameni. Poti trai experienta bucuriei, numai ramanand credincios adevarului dinauntrul inimii tale. Iar acest adevar nu ii respinge niciodata pe altii, ci ii invita sa intre. Adevarul este o usa ce ramane mereu deschisa. Nu poti inchide aceasta usa, poti alege sa nu intri, poti merge in directia opusa. Dar nu poti spune niciodata: ,, Am incercat sa intru dar usa era inchisa,,. Usa nu este niciodata inchisa pentru tine sau pentru oricine altcineva. Daca ai sentimentul ca usa ti-a fost trantita in fata, inseamna ca ti-ai interpretat experienta cu infricosare. Crezi doar ca usa este inchisa. Ea nu este inchisa- dar convingerea ta ca usa e inchisa te-ar putea convinge si pe tine si pe altii ca asa stau lucrurile.
   Sunteti cu totii niste maiestri cand e vorba sa intoarceti adevarul pe dos. Aveti abilitatea creativa de a face ca orice lucru sa insemne ceea ce vreti voi sa insemne. Puteti face ,,nu,, din ,,da,, si ,,corect,, din ,,gresit,,.
Chiar atat de puternice va sunt credintele!  Dar faptul ca ati rasturnat adevarul nu inseamna ca adevarul inceteaza de a mai fi adevarat. Inseamna ca ati reusit sa ascundeti adevarul de voi insiva.
    Este, asadar,foarte important cum iti interpretezi experientele.
   Daca te simti frustrat in asteptarile tale, vei accepta oare corectia, sau vei insista ca esti nedreptatit? Esti tu victima a ceea ce ti se intampla,sau esti cel care foloseste aceasta pentru a invata? Primesti experientele pentru o binecuvantare sau ca pe o pedeapsa?
     Iata intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui mereu.
     Fiecare experienta este o oportunitate de a imbratisa adevarul si de a respinge iluzia. In aceasta privinta, o experienta nu este mai buna sau mai rea decat alta. Toate experientele au acelasi potential. Ele toate exista doar ca un teren germinativ pentru natura ta divina.
   Iata de ce nu trebuie sa disperi niciodata. Vei avea intotdeauna o alta sansa de a te razgandi. Nu asculta de cei care spun contrariul.
   Nu exista o judecata de apoi, in afara judecatii pe care o vei emite despre tine insuti, atuci cand te vei vedea prin ochii mei.
   Poate ca in acest moment nu ma crezi.
   Poate ca esti convins ca tu ai provocat suferinta altora sau ca esti victima actiunilor acestor intreprinse impotriva ta.
   Faptul ca imi respingi acum cuvintele nu inseamna ca voi inceta sa ti le ofer. De ce crezi ca ar conta pentru mine cat de mult timp iti trebuie ca sa te trezesti? Timpul, desigur, nu are nici o relevanta pentru mine si nici pentru tine, daca e sa spunem adevarul.
   Ai timp din belsug sa faci greseli si sa inveti din ele.
   Cand fiecare dintre voi va fi   invatat ceea ce a vent sa invete, aceasta lume nu va mai fi necesara. Acest univers fizic, ce ti se pare atat de permanent, se va dizolva in neant- fiindca, o data ce v-ati trezit, el nu mai are rost. Acest timp se apropie, dar nu e nici o graba.
    Nu da bice raului si nci nu incerca sa-l stavilesti. N-o sa-ti foloseasca la nimic. Mintea Divina lucreaza in mintea ta chiar acum, chiar aici. In asta trebuie sa inveti sa ai incredere.
      Paul Ferrini -  ,,Iubire fara conditii,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu