Totalul afișărilor de pagină

joi, 9 iunie 2011

Modalitatea de manifestare si actiune a mentalului fiintei umane

  

 Trebuie sa invatati sa folositi creator uriasa forta mentala de care dispuneti.
    Activitatea mentala, dupa cum stim, este structurata pe doua niveluri: cel constient sau rational si cel subconstient sau irational. Pentru a gandi, va folositi mentalul constient; astfel toate gandurile penetreaza in subconstient, care le asculta fidel si manifesta exact situatiile sau stari psihice corespondente acestor ganduri.
   Subconstientul este sediul emotiilor, dorintelor, sentimentelor si trairile latente in om; este insasi forta creatoare in fiinta umana. Daca nutriti ganduri benefice veti avea parte numai de bine, dar daca veti gandi in mod nearmonios, chiar negativ, atunci se vor manifesta mereu doar forțe negative.
   Aceste este modelul, aparent simplu,in care lucreaza permanent mentalul.

   Esential de retinut este ca, odata ce o idee a fost acceptata de catre subconstient, acesta incepe practic imediat sa actioneze, pentru ca ideea sa devina realitate. Iata, deci, un adevar interesant si foarte subtil: fortele latente din subconstientul pot fi puse in miscare, in egala masura, atat un gand malefic, cat de unul benefic.
   Aceasta lege, aplicata intr-o maniera gresita, poate cauza multe suferinte si necazuri, o mare nefericire, esecul oricarei actiuni intreprinse si frustrarea intregii fiinte. Daca, insa, va veti obisnui sa nutriti mereu ganduri armonioase si benefice, veti observa negresit ca succesul va aparea neantarziat, iar sanatatea si prosperitatea va vor jalona de acum inainte intreaga viata.
   Pentru a incepe sa ganditi in mod constructiv este indispensabil ca, in prealabil, sa fi dobandit macar intr-o oarecare masura calmul mental si o stare fizica buna. Tot ceea ce veti afirma, ce veti simti ca poate fi realizat, va fi acceptat ca atare si manifestat de catre fortele latente din dvs. Deci, ceea ce va ramane de facut este sa actionati astfel incat subconstientul sa accepte sugestia respectiva. De pilda, emiteti un anumit ordin mental, iar subconstientul va reproduce fidel ideea pe care i-ati imprimat-o. Aceasta este legea care sta la baza fenomenului sugestiei: reactia pe care o veti obtine, adica raspunsul subconstientului, va fi identica cu natura sugestiei pe care ati intretinut-o in mod constient.
   Psihologii si psihiatrii afirma ca, atunci cand sugerati anumite idei subconstientului, in celulele creierului se produc o serie de transformari specifice. Imediat el accepta sugestia, incepe sa o puna in executie facand diferite asociatii de idei si , pentru a-si atinge scopul, se foloseste de orice cunostinta pe care ati acumulat-o in decursul vietii.
   Intelepciunea si puterea infinita ce salasluiesc in mod latent in dvs. se afla oricand la dispozitia subconstientului, iar aceasta are capacitatea de a mobiliza toate fortele naturii, pentru a face ca ideea respectiva sa devina realitate. Uneori, poate raspunde pe loc, alteori trebuie sa treaca zile, saptamani sau chiar mai mult timp, pana cand problema sa fie rezolvata. Caile sale sunt, intr-adevar, nebanuite.

 Prin ce difera nivelul constient al mintii de nivelul ei subconstient

   Retineti inca de la inceput faptul ca , nu este vorba deloc de doua spirite ce convietuiesc in  acelasi corp ci , mai curand, ca exista si se manifesta doua tipuri de activitati mentale, intr-o singura fiinta. Mentalul constiet sau constiinta, care rationeaza, are posibilitatea de a alege. De exemplu, dvs. puteti alege carti care va plac, casa cea mai confortabila, iubita sau iubitul de o viata. Pe de alta parte inima bate, sistemul digestiv functioneaza, la fel si cel respirator, fara nici o alegere sau imprimare constienta din partea dvs., fiind controlate in mod direct de catre subconstient.
   Subconstientul accepta ceea ce ii este impus sau, cu alte cuvinte, ceea ce ganditi in mod permanent. Subconstientul nu judeca faptele, asa cum o face mentalul constient ci, dupa cum am spus, este asemenea pamantului care primeste orice fel de seminte, fie bune, fie rele. Gandurile noastre sunt active si ele constituie semintele din templul. Ideile negative, distructive, continua sa lucreze in subconstient si se vor manifesta in viata voastra sub forma unor experiente mai mult sau mai putin placute.
   Asadar, subconstientul nu este interesat daca gandurile voastre sunt bune sau rele, adevarate sau false, ci, pur si simplu, raspunde in deplina conformitate cu natura acestor ganduri. De exemplu, daca in mod constient acceptati ceva ca fiind adevar, chiar daca acea idee era falsa, subconstientul vostru o va face cu putinta si va materializa ideea respectiva, in modul pe care dvs. il asteptati.

    Puterea extraordinara a subconstientului- Joseph Murphy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu