Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 15 iunie 2011

Teama de sex tulbura placerea de a fi atins


Jerry: Abraham, as dori sa va citesc cateva intrebari pe care vi le-au pus ascultatorii nostri. Este vorba de exemple luate din viata pe care le-au trait acestia si as dori sa ascult raspunsurile voastre referitoare la felul in care actioneaza Legile si mecanismele pe care ni le-ati descris in aceste cazuri.
De pilda, o tanara femeie spune: ”Nici eu, nici mama mea nu ne simtim foarte comfortabil sa vorbim despre sex. Nu ne place nici sa auzim vorbindu-se despre acest subiect, nici sa citim despre el, nici sa urmarim o emisiune de televiziune pe aceasta tema, nici sa participam propriu-zis la un act sexual. Probabil datorita convingerii negative puternice a mamei mele legate de sex, am ajuns sa ma tem eu insami de el, inclusiv de atingerile partenerului meu, care s-ar putea oricand transforma intr-un act sexual. Imi doresc o casnicie armonioasa, dar cum m-as putea bucura de aspectele ei senzoriale, daca ma tem ca orice atingere poate conduce la un act sexual?”
Abraham: Aproape orice om care ar citi sau ar auzi relatarea acestei femei ar avea probabil o reactie foarte puternica. Unora le-ar parea rau pentru sotul femeii, la gandul ca sotia acestuia nu suporta nici macar ideea de act sexual, in timp ce altii s-ar identifica mai degraba cu sentimentele ei. Daca femeia respectiva este maritata cu un barbat care simte cu totul altceva fata de actul sexual, atunci cei doi vor simti intotdeuna o stare de disconfort atunci cand vine vorba de acest subiect.
Lucrul cel mai important asupra caruia am dori sa insistam (si pe care oamenii il inteleg cel mai greu) este ca aceasta conversatie, si in ultima instanta aceasta solutie, nu are nimic de a face cu actiunea sexuala, intrucat nu exista nicio regula prestabilita referitoare la un comportament sexual corect sau gresit. Un tipar emotional puternic si negativ asociat cu un subiect oarecare nu arata altceva decat ca gandurile care le cultiva persoana in legatura cu subeictul respectiv sunt intr-un dezacord puternic cu perspectiva Sursei sale in legatura cu acelasi subiect.
Spre exemplu, daca pe vremea cand erai copil (varsta nu are relevanta in astfel de cazuri, dar de cele mai multe ori ele se petrec in copilarie), ai simtit o dezaprobare puternica proiectata asupra ta din cauza cuvintelor sau actiunilor tale legate de subiectul in cauza, tu ai tras concluzia ca aceste cuvinte, acest comportament sau chiar acest mod de a gandi nu sunt corecte. Ai simtit atunci un sentiment de gol inetrior pe care l-ai numit vinovatie si pe care l-ai considerat o dovada certa a faptului ca ai gresit. In realitate, indicatia pe care ti-a oferit-o Sistemul tau Emotional de Ghidare era cu totul alta: sentimentul tau de vinovatie nu era decat un indiciu potrivit caruia concluzia la care ai ajuns atunci, ca ai gresit cu ceva, era complet diferita de cea a Sursei tale interioare. Cu alte cuvinte, tu te-ai condamnat in acel moment, in timp ce Sursa ta interioara nu te-a condamnat deloc.
Nu exista nicio dorinta interioara mai mare decat aceea de a-ti recunoaste propria valoare si bunatate. De aceea, ori de cate ori gandurile pe care le cultivi contrazic aceasta dorinta, tu te simti automat rau. Daca ai ajuns la concluzia ca un anumit comportament este gresit, tu te vei simti intotdeuna vinovat atunci cand il vei pune in practica. Invers, daca ai ajuns la concluzia ca un anumit comportament este bun (corect), tu te vei simti intotdeuna bine atunci cand il vei pune in practica. Din pacate, daca incerci sa iti clasifici toate comportamentele in bune si rele, corecte si gresite, viata ta va deveni extrem de complicata.
Spre exemplu, daca pornesti de la premisa ca o sotie buna trebuie sa coopereze cu sotul ei, te vei simti intotdeuna rau atunci cand nu vei raspunde la dorintele lui sexuale. Daca la aceasta premisa se adauga insa convingerea ca actul sexual este ceva rau, acceptarea dorintelor sexuale ale sotului tau ta va face sa te simti si mai rau. De aceea, indiferent daca vei accepta sau nu solicitarea sa de a face dragoste cu tine, tu te vei simti rau. Este imposibil sa iesi din acest cerc vicios; de aceea, in timp, tu decizi probabil ca dorintele sexuale ale sotului tau sunt nefiresti.
Noi dorim insa ca tu sa intelegi ca niciuna din emotiile pe care le simti tu nu are de-a face cu faptul ca solicitarea sau dorinta sotului tau este corecta sau incorecta. Emotiile tale nu descriu niciodata altceva decat raportul dintre gandurile tale predominante si gandurile Fiintei tale Interioare referitoare la acelasi subiect. Ori de cate ori ajungi la concluzia ca gresesti cu ceva, dezaprobandu-te singura, tu iesi din starea de armonie cu Sursa ta. La fel, daca ajungi la concluzia ca sotul tau greseste cu ceva, tu iesi din starea de armonie cu Sursa ta. Daca ajungi la concluzia ca mama ta a gresit atunci cand te-a influentat in privinta sexualitatii, tu iesi din starea de armonie cu Sursa ta.
Sa spunem ca in urma experientelor pe care le-ai trait, tu ai luat decizia de a nu mai participa la o anumita activitate, sexuala sau de alta natura. Sa presupunem de asemenea ca nu ai cultivat deloc ganduri referitoare la activitatea pe care nu doresti sa o practici, asa ca in constiinta ta nu exista nicio vibratie activa care sa atraga aceasta activitate in viata ta. In aces caz, Legea Atractiei iti va aduce un partener de viata care te va accepta exact asa cum esti, astfel incat nu vei avea motive sa te certi cu el pe aceasta tema.
Sa analizam acum cazul in care ai luat (de regula, in copilarie) decizia de a nu participa la o anumita activitate. Sa spunem ca ai preluat aceasta convingere de la mama ta, care ti-a inoculat-o cand erai mica si cand aveai o incredere nelimitata in ea. Aceasta decizie ti s-a parut importanta. De aceea, ai citit tot felul de carti pe marginea ei, ai cerut sfatul multor oameni, ajungand in final sa iti justifici pe deplin de ce nu doresti ceea ce nu iti doresti. Mai mult decat atat, tu simti nevoia sa te justifici cat mai des in aceasta privinta. In aceste conditii, Legii Atractiei i-ar fi imposibil sa iti prezinte un partener care sa fie de acord cu tine, intrucat vibratia pe care o emiti frecvent in aceasta privinta nu corespunde deciziei tale. De aceea, tu vei avea tendinta sa atragi parteneri care iti vor solicita exact opusul deciziei tale (referitoare la activitatea pe care nu iti doresti sa o practici).
Noi nu ne propunem sa iti dam vreun sfat legat de practicarea sau nu a activitatii sexuale, dar dorim ca tu sa intelegi mecanismul care sta la baza experientei tale conflictuale. In aceasta directie, iti atragem atentia ca este absolut imposibil sa continui sa emiti o vibratie care se refera indeosebi la ceea ce nu iti doresti si sa obtii ceea ce iti doresti. Dorim de asemenea ca tu sa intelegi ca daca vei deveni mai atenta la ceea ce simti si daca vei selecta in mod deliberat ganduri care te fac sa te simti bine, vei incepe treptat sa recunoasti natura dorintelor reale ale Perspectivei tale Superioare. Marea majoritate a emotiilor negative pe care le simti nu se datoreaza faptului ca subiectul gandurilor tale este gresit, ci faptului ca tu condamni un aspect (eventual pe tine insuti) pe care Sursa ta il condamna. De altfel, Sursa ta nu stie ce inseamna condamnarea; ea nu cunoaste decat iubirea.
Si astfel, in timp, pe masura ce te vei pune din ce in ce mai mult la unison cu vibratia Sursei tale interioare, noi iti promitem solemn ca iti vei gasi placerea senzualitatii. Atunci cand ai venit in acest corp fizic, tu ti-ai dorit sa explorezi deliciile pe care ti le ofera natura ta fizica. Noi nu am cunoscut inca un om aflat in armonie cu Sursa sa care sa respinga plin de repulsie interactiunea fizica. Repulsia nu indica altceva decat deconectarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu