Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 iunie 2011

Nimic nu este mai important pentru om decat restabilirea legaturilor cu Creatorul



Pentru moment , pe pământ , totul este răsturnat : ceea ce are valoare este batjocorit iar ceea ce nu are nici o valoare ocupă primul loc . Priviţi , se dă valoarea cea mai formidabilă aurului , bijuteriilor , caselor , maşinilor . Şi ideilor divine ?... Nici o valoare !

Animalele mănâncă , vânează , se bat , se mângâie ,îşi protejează puii lor , şi totuşi există mulţi oameni care nu fac mai mult , ei nu ştiu că au fost trimişi pe pământ cu misiunea de a manifesta gloria lui Dumnezeu şi de a face să înflorească tot ceea ce în ei este subtil şi divin . Ei au fost trimişi să facă din pământ o grădină de Rai . Iată misiunea lor , dar au uitat-o ; ei mănâncă , beau , prind rădăcini pe pământ şi nu mai vreau să se detaşeze . Atunci vor fi dezrădăcinaţi şi reexpediaţi de partea cealaltă , unde vor vedea că şi-au risipit existenţa , şi în acel moment , evident , ei suferă , Purgatoriul şi Iadul nu este nimic altceva . Dar când vor plăti şi se vor curăţa , vor urca mai sus , în primul Cer , apoi , din nou , ei vor coborî pe pământ pentru a putea să se dezvolte în bine . Iată istoria genului uman.

Poporul, la Roma, cerea pâine şi jocuri de circ, şi se citează acest detaliu cu adevărat celebru al istoriei romane, ca şi cum nici un alt popor n-ar fi făcut niciodată acelaşi gen de cereri. În realitate, oamenii cer, totdeauna, aceleaşi lucruri, dar sub o altă formă. Ei le-au modernizat, atât, dar sunt aceleaşi: a mânca şi a se distra, pentru aceasta fac greve şi revoluţii. La ora actuală, jocurile de circ sunt cinematograful, televizorul, spectacolul de music-hall, barurile de noapte, meciurile de fotbal, de catch... Nu spectacolele sunt cele care lipsesc! Este întotdeauna aceeaşi fire care are nevoie de distracţie şi pentru care s-au găsit feluri din ce în ce mai numeroase de hrană. Câţi oameni cer Împărăţia lui Dumnezeu şi Dreptatea Sa? Câţi cer lumina, puritatea, adevărul, bunătatea? Totul se învârte în jurul banului, al hranei şi al plăcerilor.

Nimic nu este mai important pentru om decât restabilirea legăturilor cu Creatorul

Dumnezeu Însuşi a pus în sufletul creaturilor sale un sentiment de insatisfacţie şi lipsă, care nu dispare decât în ziua în care ele se unesc cu El. Până când ele nu au realizat această fuziune, caută, fac experienţe, crezând de fiecare dată că obţin ceea ce doresc; dar sunt tot timpul deziluzionate, În realitate acest sentiment de decepţie nu e aşa rău, pentru că el împinge oamenii să meargă înainte, căutând fără încetare"

Contrar a ceea ce unii au crezut mult timp şi încă o mai cred, Dumnezeu nu este acel bătrân cu barbă, aşezat pe nori, ocupat să observe oamenii pentru a scrie greşelile lor şi a-i pedepsi. Pe Dumnezeu nu putem nici să-L descriem nici să-L explicăm, nici măcar să-L concepem, dar cel ce îl caută în mod sincer, cel care munceşte să se apropie de El prin practicarea virtuţilor, simte puţin câte puţin prezenţa Sa manifestându-se în el ca pace, ca lumină, ca dragoste, ca forţă şi nimic rău nu-l mai poate atinge. Da, aceasta trebuie înţeles de la bun început, că nu îl veţi întâlni pe Dumnezeu în exteriorul vostru, nu puteţi decât să-L găsiţi în voi ca o prezenţă care dă viaţă şi iluminează toată fiinţa voastră interioară.măgite. Din invataturile lui Omraam Mikhael Aivanhov

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu