Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 14 mai 2011

Efectele gandului asupra circumstantelor

 
    Mintea omului poate fi asemanata cu o gradina, care poate fi inteligent cultivata sau lasata in paragina; indiferent daca este cultivata sau neglijata, ea trebuie, si asta va face, sa creasca. Daca nu se planteaza seminte folositoare, atunci vor cadea multe seminte inutile, care vor continua sa se reproduca. La fel cum gradinarul isi cultiva terenul, ferindu-l de buruieni si cultivand florile si fructele pe care le doreste, asa si omul poate avea grija de gradina mintii lui, rupand de la radacina toate gandurile gresite, nefolositoare, impure, si cultivand cat mai bine florile si fructele gandurilor bune, utile si pure. Astfel omul va descoperi ,mai devreme sau mai tarziu, ca este gradinarul- sef al sufletului sau, stapanul vietii sale. De asemenea, va dezvalui in interiorul lui, legile gandirii si, cu o precizie din ce in ce mai mare, va intelege modul in care mecanismele mintii modeleaza caracterul, situatiile de viata si destinul.
      Gandul si caracterul sunt una; asa cum caracterul se poate manifesta si dezvalui doar in mediul si in conditiile exterioare, la fel situatiile din viata unei persoane vor oglindi intotdeauna starea sa interioara.
     Asta nu inseamna ca situatiile de viata dintr-un anumit moment reprezinta oglindirea intregului sau caracter, ci doar faptul ca aceste circumstante sunt atat de strans legate de un element vital al gandirii, incat, pentru moment, ele sunt indispensabile dezvolrii lui.
     Fiecare om este acolo unde este, in functie de legea fiintei lui. Gandurile pe care le-a folosit in formarea caracterului l-au adus aici,iar, in randuiala vietii lui, intamplarea nu joaca nici un rol- totul este rezultatul unei legi perfecte. Acest lucru este la fel de adevarat atat pentru cei care au senzatii de lipsa de armonie fata de mediul lor,cat si pentru cei care sunt multumiti de el.
      Ca fiinta aflata intr-o permanenta evolutie, omul este la nivelul la care se afla, ca sa invete si sa evolueze; pe masura ce invata lectia spirituala continuta de fecare situatie, aceasta trece si face loc unor noi conditii de viata.
      Situatiile il arunca pe om incolosi incoace, atata timp cat crede ca este creatia fortelor exterioare. Dar cand isi da seama ca poate controla terenul si semintele ascunse in fiinta lui, din care se nasc circumstantele vietii, atunci devine stapanul sau de drept.
    Toti cei care au practicat autocontrolul si purificarea de sine pentru o vreme, stiu ca circumstantele sunt produsul gandirii, pentru ca au observat faptul ca situatiile sau modificat direct proportional cu schimbarea atitudinii mentale. In momentul in care omul se dedica sincer indreptarii defectelor din caracterul lui si face progrese rapide si semnificative, el va depasi cu usurinta orice succesiune de imprejurari nefavorabile.
    Sufletul atrage lucrurile pe care le cuprinde; lucrurile pe care le iubeste si cele de care ii este teama.El e va ridica la inaltimea celor mai arzatoare sperante si va cadea la nivelul celor mai josnice pofte- iar circumstantele sunt mijlocul prin care sufletul primeste ceea ce i se cuvine.
     Fiecare samanta de gand pe care o semeni, sau careia i-ai permis sa ajunga acolo,face radacina si creste , inflorind, mai devreme sau mai tarziu, in actiune si purtand propriile fructe de ocazii si circumstante. Gandurile bune aduc fructe bune, gandurile rele aduc fructe rele.
     Lumea exterioara a circumstantelor este modelata de lumea interioara a gandurilor, iar conditiile externe-bune sau rele- sunt factori care concura la binele suprem al persoanei. Omul care culege propriile roade invata atat prin suferinta, cat si prin fericire.
    
     Gay Hendricks
     Debbie De  Voe   ,,Puterea unui singur gand,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu