Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 aprilie 2011

Teme de reflexie

      Cea mai buna modalitate de a ne scrie povestea vietii este iubirea. Aceasta se naste intotdeauna direct din integritatea spiritului, din esenta fiintei noastre.
     Daca facem un legamant de a ne respecta pe noi insine, foarte multe judecati ale vocii cunoasterii inceteaza pe loc. La fel si cea mai mare parte a respingerii de sine. Chiar daca ii permite din nou vocii sa vorbeasca, dialogul interior devine acum mult imbunatatit. Zambim si ne distram tot timpul, chiar si atunci cand suntem singuri.
     Atunci cand te bucuri de propria prezenta, te iubesti nu pentru ca esti cineva anume, ci pentru ca esti asa cum esti. Cu cat te iubesti mai mult, cu atat mai mult te bucuri de viata, inclusiv de prezenta celor din jurul tau.
     Orice activitate din viata noastra poate devini un ritual al iubirii: mancatul, plimbatul, vorbitul, munca , joaca. Cand totul devine un ritual al IUBIRII , noi nu mai gandim. Totul ce facem acum este sa simtim.  Simplu fapt ca suntem in viata ne face sa simtim o bucurie de necrezut.
      Atunci cand te iubesti neconditionat pe tine insuti, explici si justifici tot ceea ce percepi prin ochii iubirii. Atentia ta este focalizata asupra iubirii, asa ca iubirea ta neconditionata se transforma inclusiv asupra celor din jur (asupra eroilori secundari din povestea ta).
     Singura modalitate prin care poti cunoaste iubirea consta in a experimenta, in a avea curajul de a sari in marele ocean de iubire , percepand-o in totalitatea ei. Cel care experimenteaza iubirea nu o poate explica in cuvinte, dar o vede pretutindeni si in toata lumea.
DON MIGUEL RUIZ
&
JANET MILLS  ,,Vocea cunoasterii,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu