Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 iulie 2011

Despre iubire

Iubirea este o necesitate biologica, o forta care intr-o masura sau alta actioneaza in toata viata biologica. Fara iubire nu exista angajament fizic fata de viata – nici un punct psihic de sprijin.”
“Forta naturala a iubirii se afla pretutindeni in jurul vostru, iar mijloacele sale de comunicare sunt intotdeuna menite sa va puna intr-un contact largit cu semenii vostrii.”
“Toate problemele lumii reprezinta de asemenea mari provocari. Este nevoie ca tinerii in mod special sa isi asume sarcina de a debloca si redistribui resursele de hrana si de a incuraja natiunile sa se asocieze intr-o asemenea stradanie creativa. Acestea sunt cauze nobile si stimulatoare, la fel de nobile ca si cele care au onorat orice generatie din trecut. Lumea are nevoie de fiecare pereche de maini, tanjind dupa exprimarea iubirii si a compasiunii.”
“In esenta, iubirea si creativitatea sunt sinonime. Iubirea exista fara a avea un obiect al iubirii. Ea este imboldul prin care toata existenta se manifesta… Am spus ca limbajul iubirii a fost limbajul fundamental. Omul a iubit natura, s-a identificat cu multiplele parti ale sale, si-a largit propriul simt al existentei imersandu-se in puterea ei si identificandu-se cu sursa sa. Mai degraba decat sa personifice natura el si-a introdus personalitatea in elementele sale si vorba vine, le-a manevrat. Asa cum am mai spus, iubirea stimuleaza dorinta de a cunoaste, de a explora si de comunica cu cel iubit; asadar limbajul a luat nastere in timp ce omul incerca sa isi exprime iubirea fata de lumea naturala.”
“Numai adevarata compasiune si iubire vor conduce la o intelegere a naturii binelui, si numai aceste calitati vor servi la inlaturarea conceptelor eronate si distorsionate despre natura raului.”
“Agresivitatea naturala este un imbold creativ si iubitor, calea prin care iubirea este activata, catalizatorul prin intermediul caruia iubirea se propulseaza pe sine. Agresivitatea, in termenii cei mai fundamentali, nu are nimic de a face cu violenta fizica asa cum va ganditi voi la ea, ci cu forta prin care iubirea este perpetuata si in mod creativ reinoita.”
“Legaturile profunde de iubire biologica si spirituala stau la baza tuturor relatiilor personale si culturale… Fiecare specie este implicata intr-o stradanie cooperativa pe care toata existenta de pe pamant se sprijina; fundamentul ei fiind iubirea care are o natura atat biologica cat si spirituala. De exemplu, convingerile voastre va determina sa negati existenta emotiilor la animale, iar orice manifestare a iubirii dintre ele este atribuita unui instinct “orb”. Cu toate acestea, iubirea si cooperarea formeaza fundamentul tuturor formelor de viata si se manifesta prin nenumarate cai.”
“Emotia iubirii va aduce mai aproape de o intelegere a naturii lui Tot Ceea Ce Este. Iubirea implica daruire si angajament. Ea personalizeaza. Asadar, nu poti sincer spune ca iubesti umanitatea si toate persoanele in mod egal, daca nu iubesti o singura persoana. Daca nu te iubesti pe tine este destul de dificil sa il iubesti pe altul.”
“V-ati nascut cu o cunoastere incorporata a propriei valori. V-ati nascut cu o intelegere interioara a propriei corectitudini. Aceste premise sunt fundamentul a ceea ce eu numesc legea naturala. Va nasteti iubind. V-ati nascut plini de compasiune… Aceste atribute apartin de asemenea legii naturale.”
“Iubirea innascuta din voi, cea pe care sunteti prea rusinati pentru a o exprima…formeaza planeta pe care o cunoasteti, corpurile fizice pe care le ocupati, anotimpurile si realitatea in care va traiti existenta… Iubirea este fundamentul oricarei realitati cunoscute de orice constiinta. Daca nu ar exista iubirea atunci eu nu as fi aici si voi nu v-ati bucura de planeta pe care o cunoasteti… Intreaga constiinta, indiferent de marimea sa, simte iubirea desi s-ar putea sa nu cunoasca echivalentul verbal al ei… deoarece iubirea este sursa tuturor existentelor.”
“Omului nu i-a fost permis sa se joace cu jucariile mai periculoase pana cand nu a oferit anumite dovezi prin care a aratat ca a obtinut un oarecare control. Nu inseamna ca el nu ar putea distruge lumea pe care o cunoaste. Ci doar ca o asemenea distrugere nu este inevitabila. Nu ii dai unui copil o arma incarcata daca esti sigur ca are de gand sa il impuste pe vecin sau sa se impuste pe sine. Armele si distrugerea sunt lucrurile evidente pe care le vedeti. Ceea ce implica ele nu este atat de evident desi este cel mai important lucru; autodisciplina invatata, controlul, compasiunea ce este in final trezita si ultima lectie invatata - dorinta pozitiva pentru creativitate si iubire asupra distrugerii si urii. Atunci cand aceasta lectie este invatata ciclul reincarnational este terminat.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu