Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 septembrie 2011

Boala autoperfectionarii

Ati cumparat cumva programe sau ati citit carti de autoperfectionare despre care credeati ca va vor schimba viata dar nimic nu s-a schimbat cu adevarat dupa ce le-ati cumparat? Nu sunteti singurii!
Autoperfectionarea este un concept fals
Miliarde de dolari sunt cheltuiti in fiecare an pe carti si pe programe de autoperfectionare. De ce cumparam, de fapt, astfel de materiale? Pentru ca suferim de boala autoperfectionarii.
Boala autoperfectionarii reprezinta ideea eronata ca am fi intr-un anume fel deficitari si ca, pentru a fi fericiti sau pentru a avea succes, trebuie sa ne perfectionam. Simpla incercare de a ne perfectiona ne face sa credem ca e ceva in neregula cu noi din start.
Ideea ca ceva este in neregula cu noi este pur si simplu falsa. Asa ca, inainte de a continua, vreau sa intelegeti ca nu va puteti perfectiona pentru ca nu este nimic in neregula cu voi.
Singurele lucruri cu adevarat gresite sunt convingerile voastre DESPRE sine si despre felul in care se desfasoara viata.
Treceti peste ideea ca trebuie sa va perfectionati
Cum sa incepeti deci sa traiti fara sa aveti nevoie de autoperfectionare? In primul rand, incepand prin a intelege ca aveti deja tot ce aveti nevoie pentru a fi fericiti si plini de succes.
Pentru ca toate calitatile va sunt atat de adanc ingropate in spirit incat nici macar nu sunteti constienti de existenta lor, cautati materiale de autoperfectionare, pentru a va ajuta sa descoperiti ceea ce DEJA aveti.
Atunci cand suferim de boala autoperfectionarii, presupunem ca este ceva gresit cu noi sau ca ne lipseste ceva in viata. Credem ca vindecarea este de gasit intr-o carte, intr-un program, sistem sau seminar care sa ne arate cum sa ne imbunatatim astfel incat sa putem avea in final ceea ce dorim.
De ce trebuie sa ganditi singuri
De unde am luat ideea ca avem o deficienta si trebuie sa ne perfectionam? Am luat-o privindu-ne din afara si comparandu-ne cu altii. Am permis binevoitorilor (parinti, profesori, conducatori religiosi si grupuri din care facem parte) sa ne spuna ca ceva este fundamental in neregula cu noi. Mai simplu spus: am uitat cum sa gandim singuri.
De ce nu gandesc mai multi oameni singuri? Motivul este ca majoritatea oamenilor nu vor sa gandeasca. In schimb, plutesc prin viata cautand cu disperare persoane cu autoritate care sa le spuna ce sa gandeasca.
Ei nu pun nimic la indoiala si accepta totul asa cum le este spus, de parca s-ar afla intr-o transa hipnotica – in care, de fapt, se si afla…
Efectele virusului mintii
Majoritatea oamenilor au o mentalitate de turma. Asteapta de la ceilalti (in special alte grupuri) sa le spuna ce sa gandeasca si apoi ii urmeaza ca oile. E asa de mult de cand au gandit singuri, incat pur si simplu si-au pierdut aceasta capacitate!
Am permis altora sa ne implanteze virusul mintii, care ne spune ca trebuie sa ne perfectionam inainte de a fi apti pentru fericire si succes. Dar ceea ce nu reusim sa intelegem este ca acest virus ne infecteaza zi de zi.
Un virus al mintii este asemeni unui virus informatic. Atunci cand un hacker trimite un virus si noi deschidem atasamentul, suntem infectati automat cu virusul respectiv, fara stiinta noastra si fara intentie.
Atunci cand ne uitam la televizor, barfim sau ne plangem ca nu avem ceea ce ne dorim in viata, acest virus negativ al mintii nu numai ca ne infecteaza pe noi, dar si pe cei din jurul nostru. Se duc la treaba lor si viruseaza multe alte computere (minti inconstiente) cu programarea lor negativa. Asa se face ca oamenii isi manifesta in viata lucruri pe care nu le doresc, toate aflate sub nivelul perceptiei lor constiente.
Programul vostru intern antivirus
Solutia in informatica este sa aveti un antivirus actualizat si sa il lasati sa opereze permanent. Solutia in lumea in care incepe orice creatie (lumea gandurilor voastre) este sa ramaneti concentrati asupra a ceea ce va face sa va simtiti bine si asupra lucrurilor pe care le doriti.
Cand faceti asta, evitati in mod natural lucrurile care ar face altfel mare rau sistemului vostru, infectandu-va in mod inconstient, cum ar fi barfa, televiziunea, oamenii care se plang si oamenii cu energie negativa.
Cand va ganditi si vorbiti despre lucruri care sunt in armonie cu dorintele voastre, in loc sa va ganditi la ce este in neregula cu voi si cu restul lumii, nu mai sunteti victima a bolii autoperfectionarii.
Pe de alta parte, atunci cand cadeti prada gandului ca este ceva in neregula cu voi si ca trebuie sa va reparati, viata voastra se indreapta intr-o directie gresita.
Aveti deja raspunsurile
Adevarul despre voi este ca nu aveti nevoie de autoperfectionare, ca sunteti deja un guru si ca solutiile problemelor voastre majore sunt in voi,  nu intr-un alt guru. Nici chiar in mine!
Cum ar fi sa stiti raspunsurile si motivele pentru tot ceea ce se intampla in viata voastra? Este posibil? Bineinteles! Raspunsurile la tot ce aveti nevoie sa aflati sunt in voi. Dar trebuie sa experimentati asta dinauntru in afara, nu din afara spre inauntru.
Cand veti trai dinauntru spre afara veti sti TOTUL, pentru ca sunteti conectati la adevarata Sursa a intelepciunii. Daca va traiti viata din afara spre inauntru veti fi controlati de minte.
Singurul leac pentru boala autoperfectionarii este sa invatati sa va creati viata dupa un proiect, nu in lipsa lui. Prin asta inteleg sa alegeti ce vreti in loc sa ii lasati pe altii sa faca alegerea pentru voi.
Nu aveti de ales in privinta creatiei. Creati tot timpul, indiferent ca o stiti sau nu. Intrebarea este: va creati viata constient sau inconstient?
Am o veste buna si una mai putin buna. Vestea mai putin buna este ca puteti crea orice vreti daca va luptati si fortati suficient de tare. Dar asta creeaza reversul, pentru ca, ori de cate ori va fortati sau faceti efort intr-o anumita directie, curgeti impotriva curentului Universului. Cel mai usor pentru a crea viata pe care o doriti este sa mergeti in sensul curentului Universului.
Eliberarea din capcana autoperfectionarii
Mi-a luat peste 30 de ani sa imi dau seama de asta. Credeti-ma: as fi putut sa fiu modelul luptatorului! Ca si voi, am citit carti de autoperfectionare, inclusiv Gandeste si devino bogat, si tot m-am luptat. Asta pana cand am aflat secretul de a aplica principiile fizicii cuantice.
O data ce ai inteles cum sa cooperezi cu principiile fizicii cuantice si cu Legea atractiei, vei reusi sa te eliberezi, in cele din urma, din capcana autoperfectionarii pentru tot restul vietii.
Ceea ce majoritatea oamenilor nu inteleg este ca nu atragem ceea ce vrem, ci ca atragem lucrurile asupra carora ne concentram. De exemplu, aproape oricine isi doreste bani; asa ca, in mod evident, sa dorim nu este cheia pentru a-i avea.
Daca treceti in prezent prin ingrijorare, lipsuri, depresie sau printr-o incapacitate de a atrage ceea ce va doriti, trebuie sa vedeti cum ati atras aceste lucruri in viata voastra. Cu alte cuvinte, cautati modelul de atractie care v-a adus aceste lucruri in viata.
Vibratiile voastre trebuie sa fie in acord cu dorintele
Aceste lucruri apar in viata voastra pentru ca, in mod constient sau, cel mai probabil, inconstient, v-ati concentrat pe ceea ce nu vreti in loc de ceea ce vreti. Pe scurt, nu ati creat un acord vibrational.
Toate obstacolele pe care le intampinati in viata sunt rezultatul unui dezacord vibrational. Pana cand nu va veti hotari sa va conectati constient la un nivel vibrational mai inalt, veti ramane blocati in locul in care va aflati.
As vrea sa va impartasesc unul dintre cele mai importante principii ale Rich Mind Life Strategy si anume: daca schimbati modul in care vedeti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se vor schimba.
Credeti ca aveti posibilitati infinite?
Cum priviti voi viata, de fapt? Viata voastra se bazeaza pe ceea ce credeti ca este adevarat despre voi.Aceasta determina nivelul asteptarilor. Aceste asteptari sunt bazate pe credinta voastra in limitare, in lipsuri si pe pesimism in ceea ce priveste posibilitatile voastre. Aceste credinte formeaza baza modului in care priviti viata si ACEASTA perceptie creeaza ceea ce atrageti si traiti.
Asa ca, ceea ce aveti sau nu aveti, ceea ce puteti crea sa nu va fi determinat de punctul vostru de vedere limitat privind imposibilitatea. In loc sa incercati sa va imbunatatiti, incepeti sa realizati ca Energia Sursa din voi este nelimitata. Si, pentru ca sunteti una cu Energia Sursa (sau  Mintea Creatoare Universala), si posibilitatile voastre sunt nelimitate.
Oricum, aceasta Energia Sursa poate lucra prin voi numai daca sunteti in armonie cu ea.
Bransarea la Energia Sursa
Fizica cuantica ne invata ca Energia Sursa sau Mintea Universala Creatoare este intr-o stare permanenta de furnizare a tot ceea ce am putea sa ne imaginam. Primeste comenzi 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Nu se inchide niciodata, nu ia vacanta, concediu medical sau zile libere. Este acolo permanent pentru a primi comanda si a furniza ce ati cerut. Daca este adevarat, atunci de ce unii oameni au acces la aceasta Energie Sursa, in timp ce altii se simt departe de ea?
Raspunsul este simplu. Daca aceasta energie da intotdeauna ce i se cere si daca aveti lipsuri in viata, inseamna ca opuneti rezistenta si nu ii permiteti sa vina in viata voastra. Opuneti rezistenta curgerii naturale a orice ar fi ceea ce va doriti.
Daca Universul se bazeaza pe Legea energiei si a atractiei (ceea ce inseamna ca totul vibreaza cu o anumita frecventa) si voi nu aveti ceea ce va doriti, inseamna ca vibrati cu o frecventa care este in contradictie cu ceea ce va doriti.
Din acest motiv atat de multi oameni au probleme in viata. Nu are nimic de-a face cu banii, relatiile, bogatia sau orice altceva. Pur si simplu ei nu se afla in armonie vibrationala (in acord vibrational) cu dorintele lor. In schimb, opun rezistenta la ceea ce isi doresc, incercand in acelasi timp sa atraga aceste lucruri.
Ganduri care subliniaza lipsa, limitarea, nevrednicia, teama, indoiala sau grija stabilesc o energie contrara. Aceasta contradictie creeaza un camp nepermisiv. In esenta, nu sunteti in armonie cu dorintele voastre.
Opriti rezistenta, fiti permisivi!
Tineti minte ca sunteti parte din Mintea Creatoare Universala. Daca va stabiliti intr-o stare a mintii care nu opune rezistenta, ceea ce inseamna ca va aflati in armonie cu dorintele voastre, atunci Energia Sursa/Mintea Creatoare Universala va lucra in armonie cu voi pentru a va indeplini dorintele. Nu are de ales! Poate numai sa actioneze conform gandurilor si sentimentelor voastre, care nu sunt in niciun fel de contradictie vibrationala cu dorinta voastra.
Totul se reduce la alegerea noastra de a ne crea vietile asa cum le planificam sau fara planificari. Daca va creati viata in mod incostient (fara sa fiti prezenti), va veti petrece tot restul vietii incercand sa va perfectionati. Dar, va repet: nu aveti nevoie sa va perfectionati! Aveti nevoie numai sa va perfectionati gandurile despre sine.
Aveti nevoie sa invatati cum sa va acordati energia si cum sa cooperati si sa va lasati purtati in sensul curgerii Universului, in loc sa mergeti impotriva curentului. Mai ales, aveti nevoie sa invatati elementele de baza ale creatiei prin principiile fizicii cuantice si sa intelegeti cum functioneaza acest proces creativ. Daca faceti asta si cooperati cu procesul, puteti duce o viata fara frica, indoiala, grija sau lupta, o viata in care totul se obtine usor si fara efort. O viata fara nevoia de autoperfectionare.
Eu nu predau autoperfectionarea. In schimb, ii invat pe oameni cum sa se vindece de boala autoperfectionarii, creandu-si viata dupa propriile planuri.
Ca intotdeauna, va doresc tot ceea ce este mai bine din ceea ce vreti sa acceptati pentru voi.
Partenerul vostru intr-ale schimbarii,
dr. Robert Anthony
ttp://www.humanitysteam.ro/

Un comentariu: