Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 august 2011

Fiecare clipa are un nou inceput


     Punctul de putere este intotdeauna in momentul prezent. Nu esti niciodata impotmolit. Aici este locul unde au loc schimbarile, chiar aici, exact in mintea noastra! Nu conteaza pentru cat timp ai avut un tipar negativ sau o boala sau o relatie sau lipsa de bani sau ura de sine.
Putem incepe schimbarea astazi!
    Problema ta nu are nevoie sa fie adevar pentru tine. Poate acum sa dispara usor in niminicia din care a venit. Tu poti sa faci acest lucru.
    Adu-ti aminte esti singura persoana care gandeste in mintea ta! Tu esti puterea si autoritatea in propria ta lume!
    Gandurile si crezurile tale din trecut au creat acest moment si toate momentele dinaintea lui. Ceea ce tu alegi acum sa crezi si sa gandesti, va crea momentul urmator si ziua de maine si luna viitoare si anul viitor.
    Tu esti puterea in lumea ta! Vei dobandi si vei avea ceea ce vei alege sa gandesti!
    In acest moment incepe noul proces. Fiecare moment este un nou inceput si acest moment este un nou inceput pentru tine: acum si aici. Nu este minunat sa stii acest lucru? Acest moment este punctul de Putere! Acesta este momentul unde incepe schimbarea.

        Este adevarat?
    Opreste-te pentru o clipa si surprinde-ti gandurile. La ce te gandesti in clipa aceasta?  Daca este adevarat ca gandurile iti formeaza viata, ai dori ca acest gand sa devina realitate pentru tine? Daca este un gand de ingrijorare sau de mânie sau de razbunare sau de frica, in ce forma crezi ca se va intoarce spre tine acest gand?
    Nu este intotdeauna usor sa ne surprindem gandurile pentru ca se misca asa de repede. Totusi putem sa incepem chiar acum, cu a fi atenti si a asculta ceea ce spunem. Daca te auzi pe tine spunand cuvinte negative de orice fel, opreste-te in mijlocul frazei. Ori reformulezi fraza, ori nu o mai spune. Ai putea chiar sa spui: ,,afara cu tine!,,
    Imagineaza-te pe tine intr-un restaurant de autoservire sau bufet sau hotel de lux, unde in loc sa alegi feluri de mancare se servesc feluri de ganduri. Poti sa alegi orice gand si toate gandurile pe care le doresti. Aceste ganduri vor crea experientele tale viitoare. Acum ar fi prostesc sa alegi aceste ganduri care sa creeze probleme si dureri. Este ca si cum ai alege o mancare care intotdeauna iti face rau. Putem face acest lucru o data sau de doua ori. De indata ce ne dam seama ca mancarea ne face rau, stam departe de ea. La fel este si cu gandurile. Hai sa stam deoparte de gandurile care creeaza durere si putere.
    Dr. Raymond Charles spunea adesea: ,, Unde este o problema, nu este ceva de facut ci ceva de aflat.,,  Mintea noastra creeaza viitorul. Cand avem ceva indezirabil in prezentul nostru, trebuie sa folosim mintea ca sa schimbam situatia si putem sa incepem sa o schimbam chiar in aceasta secunda.

 LOUISE L. HAY- ,,Poti sa-ti vindeci viata,,
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu