Totalul afișărilor de pagină

joi, 3 noiembrie 2011

Renasterea energiei masculine

 
 
Energia feminină şi masculină
 


Mesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni, îmi face o mare plăcere să fiu din nou cu voi. Sunt atât de bucuros să fiu în compania voastră. Voi aveţi tendinţa să mă căutaţi cu privirea, sau să fiţi ca mine, ca maeştri dar noi aici nu vedem lucrurile aşa. Noi vă vedem urmându-vă drumul pe pământ în aceste vremuri provocatoare, un timp în care multe se schimbă, şi noi vă vedem crescând spre propria voastră măiestrie. Vă vedem devenind maeştrii care aţi fost dintotdeauna privind de-a lungul timpului. Şi asta este totul - să vă descoperiţi propria voastră măiestrie. Nu urmaţi nici un maestru care este adus în faţa voastră de tradiţii sau de cărţi sau de orice v-ar spune cineva. Găsiţi-vă propria voastră măiestrie – asta este tot ce aveţi de făcut.
Astăzi aş vrea să vă vorbesc despre o temă care ne va duce departe înapoi în istoria voastră : energiile masculinului şi femininului. Acestea sunt energii vechi şi multe le însoţesc chiar acum.
În primul rând aş vrea să vă spun ceva despre natura masculinului şi femininului. Aceste energii sunt două aspecte ale Unului. Aşadar ele nu sunt cu adevărat opuse sau duale, ele sunt una ; ele sunt două feţe ale aceleaşi energii.
Energia masculină este aspectul focalizat spre înafară. Este acea parte a lui Dumnezeu sau a Spiritului care conduce manifestările exterioare, ceea ce Spiritul materializează şi ia formă. Aşadar energia masculină cunoaşte o puternică forţă creatoare. Este natural pentru energia masculină să fie puternic focalizată şi orientată spre scop. În acest fel energia masculină creează individualitatea. Energia masculină vă permite să vă separaţi de Unul, de Întreg şi să deveniţi de sine stătători şi să fiţi o individualitate specifică.
Energia feminină este energia de Acasă. Este energia Sursei Primare, Lumina curgătoare, Existenţa pură. Este energia care nu a fost încă manifestată, aspectul lăuntric al lucrurilor.
Energia feminină este atotcuprinzătoare şi oceanică ; ea nu este diferenţiată sau individualizată.
Acum imaginaţi-vă energia feminină devenind conştientă la o anumită mişcare lăuntrică a ei, o uşoară nelinişte, o dorinţă pentru.....a ajunge afară, în afara graniţelor ei, mişcându-se în afara ei însăşi pentru a câştiga experienţă. Este o dorinţă de ceva nou, de aventură ! Şi atunci o energie vine spre ea ca răspuns la chemarea ei. Este energia masculină care doreşte să fie de ajutor şi să o ajute să se manifeste în materie, în formă. Energia masculină defineşte şi modelează energia feminină şi din colaborarea lor energia nou formată ca sumă a lor poate lua o direcţie cu totul nouă. Poate fi creată o nouă realitate în care totul poate fi explorat şi experimentat, în forme şi manifestări mereu schimbătoare.
Dansul masculinului şi femininului duce mai departe schimbătorul spectacol al creării realităţii, al creaţiei voastre. Este un spectacol de o mare frumuseţe atunci când energiile masculine şi feminine se venerează una pe cealaltă şi celebrează colaborarea lor şi se unesc cu bucurie. Şi aşa şi trebuie să fie. Energia masculină şi energia feminină aparţin amândouă, sunt două aspecte ale Unului, şi împreună ele celebrează manifestarea plină de bucurie a ceea ce Creaţia presupune a fi.
Cum s-ar spune în realizarea finală a cine sunteţi, singurul adevăr care contează este : EU SUNT. Şi în această mantră mistică, exact aceste două aspecte sunt contopite. În EU este energia masculină, în SUNT este energia feminină. EU-l este cel care contractă, diferenţiază. El oferă focalizare, oferă direcţie, individualizează: EU, nu altul, EU. Şi apoi SUNT. SUNT este oceanic, atotcuprinzător. Reflectă oceanul Acasă, energia feminină, inepuizabila sursă care nu cunoaşte limite, nu cunoaşte diferenţieri. Aspectul curgător şi unificator este esenţa energiei feminine. În EU SUNT, energia masculină şi energia feminină vin împreună şi-şi unesc în mod binecuvântat energiile.
Acum în istoria umanităţii şi chiar înainte ca umanitatea să existe, a apărut un conflict între masculin şi feminin.Nu am să intru în detaliile acestui conflict acum. Dar în istoria voastră este o tendinţă aparte a energiei masculine şi feminine în care ele apar ca forţe opuse. Simbolul yin-yang demonstrează foarte bine adevărata situaţie. În masculin este întotdeauna un sâmbure de feminin, şi în feminin este întotdeauna un sâmbure de masculin, exact aşa cum în negru este un punct alb şi în alb este un punct negru. Dar de-a lungul istoriei, această unitate mistică între masculin şi feminin a fost uitată şi aceste energii au devenit opuse una alteia ca negru şi alb. Unitatea de bază nu a mai fost recunoscută.
Chiar acum, voi sunteţi în ultima fază a istoriei acestui conflict în care energia masculină a jucat rolul agresorului pentru multe secole. Energia masculină a jucat pentru un timp îndelungat partea în care a oprimat, mutilat şi distrus energia feminină. Dar nu a fost întotdeauna aşa. Au fost timpuri în care energia feminină a fost la putere şi a manipulat în mod greşit şi a dominat energia masculină. Dar acel timp s-a terminat. La un moment dat acest conflict a luat o turnură diferită şi rolurile de victimă şi agresor au fost inversate. Energia masculină a ajuns la putere pentru un timp îndelungat şi a abuzat de această putere în aşa fel încât energia feminină a fost atât de slăbită încât nu a mai putut fi realizată integritatea Fiinţei. Ori de câte ori masculinul şi femininul sunt în conflict dezintegrarea amândurora este inevitabilă. Cînd femininul este victimizat din ce în ce mai mult şi se pierde în auto-negare, energia masculină se pierde ea însăşi într-o violenţă necruţătoare şi în acel tip de agresiune pe care voi îl cunoaşteţi din multele voastre războaie din trecut.
Masculinul şi femininul depind unul de celălalt. Când se luptă între ele, consecinţele sunt dezastruoase. Dar vremurile se schimbă. Începând din secolul 19 şi 20 , energia feminină a început să-şi recâştige vigoarea şi să depăşească rolul de victimă. Această renaştere vine din adâncul energiei feminine. În sfârşit şi-a atins limita cea mai de jos a negării de sine. În acest punct ea s-a privit în ochi şi a decis : s-a ajuns prea departe.
Apropo, aceasta este ceea ce se întâmplă întotdeauna în dinamica victimă-agresor. Schimbarea apare numai când victima refuză să se mai supună. Agresorul şi-a păstrat poziţia în acest rol pentru un timp îndelungat pentru că nu avea nici un motiv să se oprească. Revoluţiile încep atunci când victimele refuză să mai accepte şi-şi iau înapoi propria lor putere. În toate situaţiile de oprimare, de exemplu a femeii în propria-i familie sau în societate, momentul adevărat al schimbării apare atunci când femeia- sau energia feminină din interiorul persoanei- decide pentru sine : Nu am să mai suport asta. Abia atunci schimbarea începe să se producă cu adevărat. Orice măsuri exterioare sunt nefolositoare până în acest moment al hotărârii însăşi.
Energia feminină a răsărit şi steaua ei străluceşte. De fapt cea mai urgentă problemă în aceste timpuri şi vremuri este transformarea energiei masculine. A sosit timpul pentru o nouă definire a energiei masculine. Aş fi putut cu uşurinţă să numesc acest channeling      ” renaşterea energiei masculine ”. Pentru că vreau să subliniez că numai în reuniune cu o energie masculină matură şi echilibrată energia feminină poate înflori din nou.
În secolul trecut şi chiar mai de demult, energia feminină şi-a recâştigat puterea şi vigoarea. Ea a început să înflorească într-un mod nou şi mai echilibrat. În ciuda inegalităţii dintre sexe care încă este prezentă în societatea voastră, înălţarea energiei feminine este de neoprit. Oricum energia feminină nu-şi poate recâştiga pe deplin vigoarea şi vitalitatea fără colaborarea energiei masculine. Aceasta este valabil atât la nivel colectiv cât şi la nivel individual. Energia feminină nu poate să ajungă la această ultimă mare realizare fără ajutorul şi conectarea cu energia masculină. Şi aceasta nu din cauza unei slăbiciuni inerente a energiei feminine. Este din cauza naturii esenţiale a energiilor masculine şi feminine : faptul că ele sunt strâns legate şi că pot să-şi împlinească cele mai strălucitoare posibilităţi doar în colaborare.  De aceea a devenit imperativ acum ca energia masculină să se remodeleze şi să se aventureze în nou.
Când vă uitaţi la interacţiunea dintre masculin şi feminin la nivel colectiv, energia feminină este acum în poziţia de aşteptare. Ea aşteaptă. În prezent se dă o bătălie între vechi şi nou în interiorul energiei masculine. Un nou val de energie se iveşte în interiorul energiei masculine colective, care onorează şi respectă energia feminină. Acest nou val de energie masculină vrea să se alăture energiei feminine şi împreună să intre în Noua Eră. Dar în acelaşi timp un val de energie masculină veche este încă activ şi opune rezistenţă. Această energie în mod clar se manifestă în seriile de atacuri teroriste care au loc peste tot în lumea voastră. Energia masculină în vechiul său rol de agresor nemilos îşi arată partea dezgustătoare. În cei care comit aceste cumplite atacuri se manifestă emoţii foarte întunecate : agresiune, furie şi uneori o totală lipsă de putere şi de neputinţă. Din această totală neputinţă la care ei fac apel se manifestă cel mai brut şi distructiv tip de putere. Acest tip de energie despre care este vorba aici se află în agonia morţii. Simte că se manifestă schimbări importante la nivel colectiv şi că omenirea este în pragul unei noi ere.
Una din problemele la care trebuie să-i faceţi faţă , când creşteţi spre o cooperare mai echilibrată între masculin şi feminin, este ce să faceţi cu acest tip de energii nemiloase.
Ce ar trebui să facem cu aceste energii vechi care încearcă să creeze cât mai multă dezordine şi distrugere în prăbuşirea sa ? Lăsaţi-mă să vă spun ceva : prăbuşirea este o certitudine. Vechea energie masculină a pierdut bătălia, dar ea nu se va preda uşor şi va rezista pâna la final cu agresivele şi nemiloasele sale tentative de dominare.
Multe vor depinde de felul în care atitudinea colectivă interioară se va manifesta faţă de aceşti agresori. Veţi permite furia şi neputinţa în propriul vostru câmp energetic ca o reacţie la aceste acte de violenţă ? Atunci vă deschideţi câmpului energetic al agresorilor. În momentul în care vă simţiţi împovăraţi de furie şi resentimente împotriva lor ei şi-au atins scopul. Voi sunteţi absorbiţi în vibraţia lor energetică şi veţi fi şi voi dispuşi să ucideţi: să ucideţi ucigaşii inocenţilor. Aceasta pare de înţeles dar este vital să vă daţi seama ce se petrece, ce se întâmplă. De îndată ce apar sentimente intense, înţelept este să luaţi o pauză, în linişte. Întoarceţi-vă în linişte, la partea conştientă din voi şi întrebaţi : Ce se întâmplă aici cu adevărat ? Acum totul depinde de înţelepciunea şi discernământul vostru,
de abilitatea voastră de a vedea dincolo de lucruri şi să simţiţi care este de fapt miza. Lumea nu va aparţine pentru totdeauna puterilor teroriste; vechea energie şi-a încheiat misiunea şi timpul morţii sale este aproape.
Cel mai important mesaj pe care-l am despre terorism, această manifestare agresivă a vechii energii masculine, este : rămâneţi conştienţi ! Nu vă lăsaţi scoşi din centrul vostru de emoţiile lipsei de putere prin a vă simţi victimizaţi. Să ştiţi că nimeni nu poate fi atins de această energie agresivă dacă nu-i permite să pătrundă în câmpul său energetic. Dacă nu reacţionaţi cu furie sau cu ură, voi n-o veţi atrage spre voi. Voi veţi fi în siguranţă şi protejaţi de propria voastră lumină.
Aş vrea acum să vă atrag atenţia asupra unui nivel individual mult mai lumesc, nivelul la care voi aveţi de-a face cu energiile masculine şi feminine în interiorul vostru. Şi la nivel individual de asemenea are loc o bătălie între energiile masculine şi feminine. Absolut tot ce se întâmpă la nivel colectiv oglindeşte procesele de la nivelul individual.
Pentru a ilustra importanţa echilibrului dintre feminin şi masculin la nivel individual , voi vorbi despre centrele energetice ale fiecărui om, denumite în general chakre. Până acum voi cunoaşteţi şapte dintre ele şi sunt localizate de-a lungul coloanei vertebrale de la coccis până la creştet. Pe scurt voi prezenta fiecare din aceste chakre, pentru a vă arăta că toate sunt caracterizate printr-un tip predominant de energie feminină sau masculină.
Chakra ( rădăcina ) coccisului este centrul energetic care vă conectează cu pământul. Energia în această chakră se întinde până la pământ şi vă permite să vă manifestaţi energia sufletului vostru în formă fizică la nivelul dens, material al realităţii. Având în vedere extinderea şi manifestarea tipului de energie în chakra coccisului ( rădăcină ), puteţi spune că este o chakră predominant masculină. O chakră nu este niciodată complet feminină sau complet masculină, dar putem spune că aici energia masculină este predominantă.
A doua chakră este numită chakra ombilicală ( a buricului ) şi este centrul emoţiilor. Acest centru vă permite să experimentaţi emoţii, stări sufleteşti schimbătoare, pe scurt toate emoţiile înalte sau joase ale vieţii. Este un centru receptiv. De aceea îl numesc un centru feminin, o chakră în care fluxul feminin al energiei este dominant.
Cea de-a treia chakră, numită şi plexul solar, este un centru al acţiunii şi creaţiei. Acesta este un centru care extinde spre înafară energia şi îi permite să se manifeste în realitatea fizică. Puteţi să o comparaţi cu soarele, revărsarea razelor şi puterea luminii galbene a soarelui ( culoarea naturală a celei de-a treia chakre este galbenă ). În plexul solar  ideile, gândurile şi dorinţele voastre sunt transformate în manifestare exterioară. Este chakra acţiunii şi a exprimării exterioare. Este de asemenea sediul ego-ului, în sensul de personalitate pământească, fără implicaţii negative. Energia predominantă este masculină.
Chakra inimii este un centru receptiv ca şi chrakra ombilicului şi are abilitatea specială de a îmbina diferite fluxuri de energie. Este centrul în care energiile celor trei chakre inferioare ( realitatea pământului ) şi cele trei chakre superioare ( realitatea cosmică ) se unesc. Inima este puntea dintre minte ( cap ) şi emoţii ( pântece ). Din inimă voi sunteţi capabili să vă conectaţi cu alţii şi să vă transcendeţi pe voi înşivă. Inima transcende graniţele ego-ului şi vă permite să simţiţi unitatea cu orice din afara voastră, chiar şi cu Tot-Ceea-Ce-Este. Chakra inimii este poarta către energia de Acasă. Este în mod clar un centru al conectării şi prin urmare este predominant feminin.
Chakra gâtului este masculină. Din această ckakră impulsurile interioare, ideile şi emoţiile iau formă fizică prin vorbire, plâns, râs, cântec, ţipăt,etc. Aici viaţa interioară este exprimată spre înafară prin comunicarea prin intemediul vocii şi limbajului. Acest centru vă permite să vă faceţi cunoscută viaţa voastră interioară celorlalţi prin mijloacele semnalelor fizice : cuvinte, sunete, concepte. Este un centru al manifestării care vă permite să vă focalizaţi energia înspre exterior în planul fizic. Este deci un centru al creativităţii.
Cea de-a şasea chakră numită şi ”cel de-al treilea ochi ” care este localizată în mijlocul capului, este şi ea feminină. Aici recepţionaţi impresii extrasenzoriale, intuitive şi transcendeţi graniţele lumii fizice ( cele cinci simţuri). Aici este sediul clarvederii, clarsimţirii, etc. Prin acest centru voi puteţi simţi energia altcuiva - emoţiile, durerile, bucuriile - ca şi cum ar fi a voastră. Cu această abilitate a empatiei , voi transcendeţi graniţele ego-ului şi vă conectaţi cu ” ceea ce nu sunteţi voi ”.
În sfârşit este chakra coroană, în vârful capului. Această chakră nu este nici feminină, nici masculină. S-ar putea spune : este amândouă. În această chakră voi vă ridicaţi deasupra dualităţii masculinului şi femininului. Chakra coroană este o combinaţie interesantă a ambelor energii. Când această chakră este echilibrată, conştiinţa este în aceeaşi măsură atât în starea de receptivitate cât şi în cea de expansiune exterioară. Este o expansiune în ”sus” către alte dimensiuni, acolo unde căutaţi semnificaţia spirituală sau sprijin, sau straturi mai adânci ale Sinelui. Şi în acelaşi timp acolo este o tăcută şi liniştită receptivitate. O cunoaştere a căror răspunsuri vin în momentul potrivit. Este un tip de conştiinţă care este în acelaşi timp puternic focalizată şi puternic receptivă. În această ” stare a minţii ” voi ajungeţi foarte aproape de acea unitate care stă la baza energiilor masculine şi feminine, energia Spiritului sau a lui Dumnezeu.
Am schiţat acum foarte aproximativ mişcarea fluxurilor de energie masculină şi feminină prin corpul energetic al fiinţei umane. Acum aş vrea să vorbesc în mod particular depre cele trei chakre inferioare. Acestea sunt chakrele cele mai conectate cu pământul, deci sunt cele mai implicate în existenţa din tărâmul pământesc. Zona acestor trei chakre inferioare este de o importanţă maximă în ceea ce priveşte drumul vostru către vindecare, pentru că în această zonă se află cele mai adânci traume şi răni emoţionale.
De multe ori voi simţiţi că sunteţi fiinţe pământene deschise către spiritual. Dar noi vedem de aici lucrurile exact pe dos. Voi sunteţi fiinţe spirituale deschise către pământ. Pământul este o destinaţie splendidă, un diamant ascuns care acum îşi dezvăluie adevărata frumuseţe. Pământul este Ţinutul Promis!
Paradisul este locul naşterii voastre. Dar voi nu vă veţi întoarce la acea stare de conştiinţă pe care vi-o amintiţi ca ”Acasă” sau ” Paradisul”, la starea de pură fiinţă spirituală. Aventura Creaţiei vă duce către o nouă destinaţie; voi întotdeauna v-aţi extins şi aţi progresat către un tip pe de-a-ntregul nou de conştiinţă. ( Am vorbit despre aceasta în ultimul capitol din seria Lucrători în Lumină ). Pământul este o parte esenţială a acestei călătorii.
Oricum, în manifestările voastre pe pământ şi în tentativele de a vă exprima pe voi înşivă aici, voi aţi suferit multă durere. Aproape toţi dintre voi aveţi răni emoţionale severe în cele trei chakre inferioare cauzate de experienţele respingerii, violenţei şi abandonului. Acestea s-au putut întâmpla în vieţile voastre trecute sau în această viaţă. Aproape toate energiile blocate în chakrele superioare au legătură cu rănile emoţionale din cele trei chakre inferioare.
Aş vrea să spun câte ceva despre chakra coccisului ( rădăcină ) prima dată. Conectarea voastră cu pământul a devenit o povară emoţională, în special pentru Lucrătorii în Lumină.
Pentru că voi aţi întâmpinat o puternică rezistenţă de-a lungul multor vieţi, este multă frică şi reticenţă în voi atunci când vine vorba să vă împământaţi cu adevărat. A vă împământa cu adevărat înseamnă să fiţi pe deplin prezenţi în corpul vostru pământesc şi să vă exprimaţi cea mai intimă inspiraţie în realitatea materială. Rezistenţa la deplina voastră împământare a fost discutată mai înainte ( în seria Lucrătorii în Lumină ). Are de-a face mai ales cu ” a fi diferit ” şi a fi fost respins pentru asta.
În cea de-a doua chakră, centrul emoţiilor, sunteţi de asemenea profund afectaţi de experienţele de a fi ameninţaţi sau părăsiţi ( literalmente sau emoţional ) şi prin a fi strict restricţionaţi în exprimarea de sine.
Cu aceste poveri traumatice în cele două chakre inferioare şi plexul solar ( cea de-a treia chakră ) este de asemenea puternic afectat. Plexul solar are de-a face cu forţa vitală, cu energia şi puterea creatoare. Voi cunoaşteţi câteva exemple a ceea ce înseamnă cu adevărat puterea creatoare. Şi vreau să spun acea putere care nu este agresivă şi distructivă. În chakra plexului solar voi vedeţi că o  persoană se manifestă ori într-un mod agresiv, autoritar ori într-un mod discret , excesiv de modest. Amândouă modurile sunt rezultatul sentimentelor bazate pe neputinţa care rezultă din rănile din prima şi cea de-a doua chakră. În cea de-a treia chakră totul se rezumă la a găsi o cale echilibrată de a lucra cu puterea şi controlul , la a echilibra ego-ul.
Ego-ul este în regulă! Ego-ul are o funcţie proprie; el conferă focalizare conştiinţei voastre şi asta vă dă posibilitatea de a crea şi de a vă manifesta ca individualitatea separată care sunteţi. Da, voi sunteţi parte a marelui Întreg, dar în acelaşi timp voi sunteţi şi ” EU ”, separaţi şi diferiţi de oricare altul. Ego-ul este completarea necesară a părţii voastre spirituale care transcende ”EU-l” . Energia ego-ului este întru totul onorabilă şi justificată în realitatea energetică în care voi trăiţi. Adevărata putere constă în alinierea plină de bucurie dintre ego şi Spirit.
Zona celor trei chakre inferioare este cea mai importantă zonă în autovindecare şi creştere interioară. Cea mai mare provocare spirituală pentru voi acum este să îngrijiţi această parte rănită a voastră. Să meditaţi cum să transcendeţi realitatea fizică sau cum să vă conectaţi la vreun nivel cosmic care nu poate fi sesizat, nu este scopul vostru principal acum. Scopul vostru acum este să-i oferiţi blânda voastră înţelegere şi sprijin iubitor  copilului rănit din voi şi să-i redaţi frumuseţea şi bucuria de a se juca. Aceasta este călătoria voastră spirituală, în asta se află cea mai mare comoară a voastră. Să îngrijiţi şi să respectaţi partea umană din voi, partea copil din voi, este drumul vostru către compasiunea divină şi către iluminare.
Aş dori să vă atrag atenţia asupra faptului că în interiorul acestei zone energetice două dintre cele trei chakre sunt preponderent masculine. Aceasta arătă că, în ceea ce priveşte în mod special energia masculină din interiorul fiecăruia dintre voi, este necesară mai multă muncă de vindecare. De aceea mesajul meu către voi este :vindecaţi energia masculină din interiorul vostru. Energia feminină îşi recuperează şi-şi dobândeşte în multe feluri puterea care-i este necesară pentru a-şi exprima plinătatea şi frumuseţea. Calităţile feminine ale intuiţiei, sensibilităţii şi conectivităţii sunt apreciate din ce în ce mai mult atât la nivel individual cât şi la nivel colectiv. Dar nu este tot atât de clar cum arată o energie masculină echilibrată. Energia masculină s-a pierdut cumva în imaginea falsă a ceea ce presupune ” a fi bărbat ”, stereotip care întotdeauna se reduce la puterea prin agresiune. Este vital ca adevărata natură a energiei masculine să fie recunoscută şi exprimată. Partea feminină are acum nevoie de o energie masculină echilibrată pentru a-şi putea îndeplini cu adevărat rolul. Energia feminină aşteaptă, nu numai la nivel colectiv ci şi la nivel individual. Energia feminină a ieşit din rolul ei de victimă, şi-a recâştigat respectul de sine şi acum aşteaptă să se manifeste plină de putere şi bucurie prin reunirea cu masculinul.
Deci, care este atunci puterea energiei masculine echilibrate ? Acest lucru este valabil pentru energia masculină atât în cazul bărbaţilor cât şi în cazul femeilor.
În prima chakră , o energie masculină vindecată şi echilibrată determină conştiinţa de sine. Energia masculină nu mai trebuie să se mai bată şi să se mai lupte, ea este prezentă prin intermediul conştiinţei de sine. Prezenţa, a fi total prezent cu tot sufletul este o calitate esenţială a primei chakre. A fi prezent conştient de sine înseamnă a fi conştient de tine însuţi, de a rămâne centrat, de a nu te pierde în părerile, opiniile sau nevoile altora. Este găsirea echilibrului între a fi conectat cu ceilalţi fiind în acelaşi timp tu cu adevărat. O energie masculină echilibrată în chakra rădăcină vă permite să rămâneţi centraţi şi conştienţi de voi înşivă în timp ce interacţionaţi cu ceilalţi şi cu lumea exterioară.
Este foarte important să dezvoltaţi această calitate a conştiinţei de sine, pentru că ea va proteja şi ghida energia voastră feminină. Energia feminină are în mod natural înclinaţia de a se conecta cu ceilalţi ( alte fiinţe vii ) şi de a fi în prezenţa altora într-un mod grijuliu şi susţinător. Energia masculină trasează limite şi ajută la găsirea echilibrului între a da şi a primi. În ceea ce priveşte curgerea,  conectarea cu energia feminină, în chakra cea mai de jos energia masculină îndeplineşte rolul de ancoră şi de coloană vertebrală. Este punctul întoarcerii acasă către voi înşivă, punctul în care realizaţi legăturile cu celelalte energii cu care sunteţi conectaţi.
Plexul solar sau cea de-a treia chakră îndeplineşte acelaşi rol dar în mod diferit. Această chakră este, după cum am spus mai înainte, centrul energetic al ego-ului. Voi încă mai aveţi probleme cu acest concept despre ego. În special printre Lucrătorii în Lumină , este o tendinţă să privească dăruirea, energiile care transcend sinele în fiinţa umană ca ”înalte”. Dar nu este aşa. Voi trăiţi într-o lume în care două energii se joacă împreună şi formează blocurile de construcţii ale Creaţiei. Una caută să se conecteze şi să exploreze unitatea, cealaltă crează separarea şi individualitatea. Şi această din urmă energie este la fel de viabilă şi de valoroasă ca şi cea dintâi.
Este important să faceţi pace cu energia masculină, să vă acceptaţi individualitatea, unicitatea, ” identitatea ” voastră. Este o ” însingurare” esenţială în viaţă care nu are nimic de-a face cu singurătatea, dar care are oarecum de-a face cu a fi un ”EU” , o individualitate unică. Pentru a accepta această însingurare nu trebuie să rămânem pe calea conectării profunde cu ceilalţi. Dacă vă acceptaţi cu adevărat individualitatea, voi deveniţi individualităţi puternice, independente şi creatoare, capabile să vă împărtăşiţi profund energia cu oricine sau cu orice, deoarece nu vă mai temeţi că vă veţi pierde pe voi înşivă prin asta sau că veţi renunţa la propria voastră individualitate.
Energia masculină a plexului solar vă ajută să deveniţi cu adevărat creativi şi puternici. Aceasta este ceea ce energia feminină din voi aşteaptă. Inspiraţia voastră simţită din inimă vrea să se facă cunoscută în planul material, vrea să se manifeste într-un mod foarte pământesc şi să aducă noutăţile iubirii şi armoniei pe pământ. Energia feminină este transportatorul Noii Ere dar ea are nevoie de o energie masculină echilibrată care să o susţină în manifestarea ei însăşi şi să-şi întărească rădăcinile în realitatea materială. Iată motivul pentru care este atât de important ca energia masculină din prima şi a treia chakră să fie vindecate.
Energia ego-ului sănătos, chakra vindecată a plexului solar, este încrederea în sine. În prima chakră este conştiinţa de sine, în a treia chakră este încrederea în sine. Această încredere nu este acel gen de aroganţă pe care o vedeţi într-un ego umflat în pene. Este vorba pur şi simplu de a avea încredere în voi înşivă : ” Simt că pot să fac asta !”. Înseamnă a fi conştient de inspiraţia voastră cea mai profundă, de abilităţile voastre creative şi de a acţiona în conformitate cu ele. Lăsaţi-vă energiile să curgă în afara voastră, aveţi încredere în talentele şi darurile voastre naturale, aveţi încredere în cine sunteţi şi arătaţi-vă lumii ! Mai ales voi Lucrătorii în Lumină care purtaţi în voi atât de multă cunoaştere şi înţelepciune, a sosit acum timpul să vă arătaţi şi să nu vă mai ascundeţi. A sosit timpul. Aceasta este destinaţia voastră şi în aceasta vă veţi găsi cea mai mare împlinire.
Faceţi pace cu energia masculină dinăuntrul vostru. Nu ezitaţi să vă ridicaţi pentru voi înşivă, să primiţi abundenţa şi să aveţi grijă de voi înşivă. Fiţi egoişti în sensul pur şi neutru al cuvântului. Voi sunteţi un ego, voi sunteţi o individualitate. Voi nu puteţi şi nu aveţi nevoie să fiţi iertaţi şi înţeleşi tot timpul. Nu este nimic spiritual în a tolera totul tot timpul. În mod clar vor fi momente în care va trebui să spuneţi ”nu ” sau chiar ” rămas bun ” şi să nu compromiteţi ceea ce voi sunteţi. Faceţi acest lucru fără a simţi frică sau vinovăţie şi simţiţi cum energia masculină a conştiinţei de sine şi a încrederii în sine vă dă tăria pentru a lăsa ca delicata floare a energiei feminine să înflorească şi să strălucească.
Totul are legătură cu colaborarea dintre cele două energii. Energia masculină şi cea feminină s-au doborât una pe cealaltă într-o luptă lungă şi dureroasă. Ele se vor înălţa însă împreună deoarece nici una nu poate fi echilibrată fără cealaltă. Acum energia feminină este gata să se înalţe din cenuşa umilinţei şi a reprimării , aşa că este necesară o urgentă renaştere a energiei masculine. Această renaştere a masculinului va deveni vizibilă eventual la scară colectivă, dar prima dată se va manifesta separat în fiecare dintre voi, bărbat şi femeie. Voi toţi sunteţi păstrătorii acestor energii ancestrale din interiorul vostru şi este dreptul vostru prin naştere de a face parteneriatul lor egal şi plin de bucurie.
© Pamela Kribbe
http://www.jeshua.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu